YOUNG CHEFS

AŞÇILIK

Bu yazın planını şimdiden yap,
profesyonel mutfağa ilk adımı at.

HEMEN KATIL
YOUNG CHEFS yumurta

Hayranlıkla izlediği profesyonel şefler gibi seri bir şekilde bıçak kullanmaya cesareti olan gençler! Yeriz sizin cesaretinizi.

Bu yaz genç şefleri Young Chefs programıyla mutfağa ilk profesyonel adımları atmaya davet ediyoruz. Gençlerin 60 saatlik uygulamalı mutfak eğitimi alıp bıçak kullanma tekniklerinden soslara, etler ve deniz ürünlerinden dünya mutfaklarına farklı lezzetlerin yapımını öğrenecekleri ve aynı zamanda kahve, gezi ve sohbet derslerine katılacakları Young Chefs programı MSA’da. Mutfak hayallerini genç yaşta gerçekleştirmek isteyen 14-17 yaş arasındaki gençleri bekliyoruz.

PROGRAM

Mutfağa giriş ve bıçak seçme, kullanma ve kesim teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları

  • Bıçak seçme ve kullanma teknikleri
  • Kesme teknikleri ve uygulamaları: brunoise, macedoine, julienne, batonette, segment, slice, chiffonade
    Farklı kesim teknikleriyle hazırlanan sebzeler;
  • Tavuklu ve sebzeli egg noodle

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz.

Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını, ayrıca profesyonel mutfak nedir, mutfaklarda görev tanımları ve temel güvenlik ve hijyen kurallarını öğreneceksiniz.

Stoklar ve Çorbalar

  • Tavuk stok
  • Süzme mercimek çorbası
  • Sebze stok
  • Kremalı rosto domates çorbası

Mutfağın temeli olan stokları ve farklı metotlarda nasıl çorba yapılacağını öğreneceksiniz.

Sandviçler ve salatalar

  • Klasik BLT sandviç
  • Cheeseburger
  • Sezar salata
  • Nicoise salata

Salata malzemelerinin; hazırlama ve saklama koşullarını görecek, sandviç bileşenlerinin detaylarını (ekmek-sos-garnitür) ve nasıl olması gerektiğini, ana ürün ve sos uyumunu öğreneceksiniz. Ayrıca bu ürünlerin sunumlarında dikkat edilmesi gereken noktalara hakim olacaksınız.

Etler ve pişirme teknikleri-1

  • Bonfile temizleme (Demo)
  • Cafe de Paris soslu bonfile, parmesanlı patates kızartması ile
  • Ağır ateşte sebzelerle pişirilmiş osso bucco, sarımsaklı ekmekler ile

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz

Dana eti ve bölgelerinin yapısı kısa ve uzun pişirme tekniklerini öğrenecek, doğru et nasıl seçilir, etin kısımları nelerdir, et nasıl temizlenir gibi soruların cevaplarını bulacaksınız. Ayrıca satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, saklama koşullarını ve kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalara da hakim olacaksınız.

Etler ve pişirme teknikleri-2

  • Kuzu kol tandır (Demo)
  • Izgara köfte, sumaklı maydanozlu soğan ve lavaş ile
  • Fırınlanmış sebzeli kuzu incik, firik pilavı ile

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz.

Kuzu eti ve bölgelerinin yapısını, nasıl seçilmesi ve doğru pişirme şekillerini öğreneceksiniz.

Kümes hayvanları ve pişirme teknikleri

  • Bütün tavuk açma(Demo)
  • Tavuk ballantine & galantine (Demo)
  • Ördek confit (Demo)
  • Izgara tavuk but
  • Kızarmış tavuk kanatları

Kümes hayvanlarının yapısı ve farklı kümes hayvanlarının pişirme tekniklerini öğreneceksiniz.

Deniz mahsulleri ve pişirme teknikleri

  • Ahtapot (Demo)
  • Tereyağında ahtapot (Demo)
  • Levrek fileto çıkartılması
  • Buharda pişmiş levrek fileto, taze otlu patates püresi ile
  • Somon köfte

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz.

Farklı deniz ürünlerini, balıkları ayıklama ve pişirme tekniklerini göreceksiniz.

Uzak Doğu mutfağı

  • Tom kha gai
  • Popcorn karides
  • Tatlı ekşi çıtır tavuk

Uzakdoğu mutfak kültürü ve yemeklerde kullanılan acı-tatlı-ekşi sosların kombinasyonu ve uyumunu öğreneceksiniz.

Fransız mutfağı

  • Quiche lorraine
  • Boeuf bourguignon, sarımsaklı ekmekler ile

Unesco tarafından korunan tek mutfak olan Fransız mutfağının terminolojisi ile birlikte bu mutfağın en bilinen yemeklerinden örnekleri göreceksiniz.

Meksika mutfağı

  • Sebzeli ve cheddar peynirli nachos
  • Guacamole sos yapımı
  • Salsa sos yapımı
  • Sour cream yapımı
  • Tavuk etli fajitas, guacamole, salsa ve sour cream sos ile

Meksika‘nın klasikleşen tarifleri ile birlikte en popüler yemekleri, tex-mex mutfağı ve yemeklerde acının doğru kullanımını öğreneceksiniz.

Glütensiz, vegan, raw

  • Badem sütü yapımı (Demo)
  • Tropical n’ berry smoothie yapımı (Demo)
  • Kaju humus, çam fıstıkları ve frenk soğanı ile
  • Sotelenmiş istiridye mantarlı beanburger
  • Vegan mayonez (Demo)

Glütensiz, vegan, raw yemeklerin hazırlama ve pişirme tekniklerini öğreneceksiniz.

El yapımı makarnalar

  • Tagliatelle al pesto
  • Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli, adaçaylı tereyağ sos ile
  • Lazanya bolognese (Demo)

Bu derste reçeteler için kullanacağınız malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarınızda hazır hale getireceksiniz.

El yapımı dolgulu ve dolgusuz makarna hamurları hazırlanmasını ve makarna sosları ile lezzetlendirilmesini öğreneceksiniz.

Mayalı hamurlar

  • Bun ekmeği yapımı
  • Rosto kaburga(Demo)
  • Rosto edilip tiftiklenmiş kaburga bun, kırmızı soğan turşusu, salatalık ve taze kişniş ile (Demo)
  • Pizza margarita; domates sos, mozzarella peyniri ve taze fesleğen yaprakları ile

Farklı türlerde mayalı hamurlardan çeşitli sevilen tariflerin hazırlanmasını öğreneceksiniz.

Modern pişirme teknikleri

  • Tütsülenmiş patlıcan çorbası
  • Sous vide somon, maydanoz gremolata ile
  • Sıvı nitrojenle yapılmış haşhaşlı dondurma

Son zamanlarda kullanılan ve gastronomi dünyasında trend olmuş en yeni pişirme tekniklerini öğrenip, ekipmanların kullanımı ve detaylarını da göreceksiniz.

Kahve

  • Doğru espresso yapımı; Single ve double espresso uygulamaları
  • Süt köpürtme teknikleri
  • Espresso bazlı sütlü kahvelerin uygulanması ve bu kahveleri birbirinden ayıran özellikler; Cappuccino, Cafe Latte, Flat White, Cortado, Macchiato (Demo)
  • Soğuk kahve; kendi kahveni yarat!

Gastro gezi

Grandma’s Wonderland’de hem çiftlik hem de mutfak deneyimi yaşayabileceğin lezzetli bir gün seni bekliyor.

MSA’nın Restoranı‘nda

Sakıp Sabancı Müzesi içinde yer alan MSA’nın Restoranında mutfakta öğrendiklerinizin misafirlere nasıl sunulduğunu, atmosferi ve servisi göreceksiniz. MSA’nın deneyimli restoran şefleri ile meslek ve yeme içme sektörü üzerine sohbet ederek farklı bir deneyim yaşayacaksınız.

Yarışma

Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

Aile yemek daveti

Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak.

Eğitim sonunda “Young Chefs“ katılım sertifikası verilecektir.

Young Chefs Aşçılık eğitim seti eğitim bedeline dahildir.

  • MSA logolu özel çanta
  • Bıçak seti( Şef bıçağı-soyma bıçağı)
  • Şef ceketi
  • Önlük-şapka
  • Torşon
  • Kaydırmaz terlik
  • Eğitim kitabı
  • İsimlik kartı
  • Dolap kilidi

* Eğitimler “Profesyonel Aşçılık” mutfaklarında gerçekleşecektir.
* Eğitimler haftada 5 gün olarak yapılacaktır.
* Ders programı değişiklik gösterebilir.

Eğitim dönemleri

  • 1 Temmuz - 27 Temmuz - 09.00-13.00 (Sabah Grubu)
    5 Ağustos - 31 Ağustos - 14.00-18.00 (Öğle Grubu)
    5 Ağustos- 1 Eylül - 09.00-13.00 (Sabah Grubu)
    *30 Ağustos Cuma günü resmi tatil dolayısıyla ders yapılmayacaktır.

TARİHLER
1 Temmuz — 27 Temmuz
Sabah Grubu 09:00 — 13:00
5 Ağustos — 31 Ağustos
Öğle Grubu 14:00 — 18:00
5 Ağustos — 1 Eylül
Sabah Grubu 09:00 — 13:00
ETKİNLİKLER
YARIŞMA

Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

GASTRO GEZİ

Grandma's Wonderland'de hem çiftlik hemde mutfak deneyimi yaşayabileceğin lezzetli bir gün seni bekliyor

MSA'nın deneyimli restoran şefleri ile meslek ve yeme içme sektörü üzerine sohbet ederek farklı bir deneyim yaşayacaksınız.

AİLE DAVETİ

Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak. Tabii sadece bu yaz için ;)